Young woman with electric bike and flowers in the basket

Den bedste elcykel og batteri for dig

En elcykel har mange fordele samlingen med en almindelig pedalcykel. Med en elcykel kan du nemlig tage på lange skønne cykelture uden at behøve kæmpe med at træde på pedalerne hele tiden. Ved hjælp af en motor placeret på din cykel hvor der sidder et batteri, kan du nemt nå din destination eller blot nyde en dejlig cykeltur. Du kan nemt bestemme, om du foretrækker at trampe på pedalerne eller lade elcyklen og batteriet gøre arbejdet for dig. I denne artikel opsummerer vi hvad du bør overveje før du køber en elcykel (og batteri) så at du øger dine forudsætninger for at få truffet det bedste valg ved køb af elcykel eller batteri.

Hvor køber jeg en elcykel eller et nyt batteri?

Vi anbefaler at du køber en elcykel lokalt, hvor du kan prøve elcyklen af, før du beslutter dig for hvilket elcykel der passer dig bedst. Men når der skal købes nyt batteri, så kan du spare penge på og ofte få et bedre batteri til prisen online, tjek f.eks. denne hjemmeside; https://www.batteri-til-elcykel.dk

Hvilke overvejelser bør du have før du køber en elcykel?


Hastighed:

Nogle af os synes at maksimal hastighed på en elcykel er en af de vigtigste faktorer. Målet med en elcykel, er for nogle er at opnå en høj hastighed så hurtigt som muligt. Elcyklens motor gør det selvfølgelig nemmere for dig at opnå en højere hastighed hurtigt, endda med mindre kraft, samlingen med en traditionel cykel. Men elcyklens højeste hastighed afhænger også af, hvor hurtigt og hårdt du kan træde i pedalerne imens du cykler. Når det er sagt, kan nogle cykler nå højere hastigheder så som 35 km i timen eller mere, alt efter hvor stærk du er. Det vi mener er at du ikke kan kun stole på at batteriet alene hurtigt driver frem din elcykel, du bliver nødsaget til at selv lægge nogle kræfter i.

Batteriets levetid:

En anden ting som er vigtig at have med i sine overvejelser ved køb af elcykel og batteri, er batteriet til elcyklens levetid. Batteriets kvalitet bestemmer, hvor ofte og hvor meget du behøver oplade batteriet for at ge bedst effekt. De fleste batterier til elcykler holder ca. 5 år, hvis du vedligeholder dit batteri korrekt og hvis du køber et af høj kvalitet f.eks. elcykel batteri 36v 10ah. Miljøforhold kan ellers også påvirke elcyklens batteri og dennes levetid, så det er vigtigt at være opmærksom på hvor du f.eks. opbevarer din cykel. Hvis du opbevarer din cykel et køligt, tørt sted uden for direkte sollys, kan du være med til at forlænge batteriets levetid.

Elcyklens stel:

En anden ting du skal overveje, når det kommer til stellet og at finde den bedste elcykel efter dit behov, er at overveje hvad materiale stellet er lavet af. Aluminium er det mest almindelige materiale, der bruges til elcykler. Den er et let materiale som er nemt at arbejde med. Det er dog ikke så stærkt som stål eller titanium, og det absorberer ikke stød så godt som nogle andre materialer.

Pris på elcykel:

Hvordan din økonomi ser ud, er selvfølgelig også med til at påvirke hvad elcykel der er bedst i dit tilfælde. Afhængigt af elcyklens egenskaber og kvalitet varierer priserne mellem 8.000 til 80.000. Ønsker du en elcykel til din daglige cykelture, bør du ikke vælge den billigste på markedet. Hvis du kun ønsker at prøve en elcykel af eller bruge den en gang imellem, kan en af de billigste elcykler være det bedste valg fir dig.

Du kan måske også lide

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.