Hvad koster en corona test staten, danskerne og erhvervslivet

Hvad koster en corona test staten, danskerne og erhvervslivet

Hvad koster endelig corona testning og test af corona danskerne og staten, eller det danske erhvervsliv. Det er ingen hemmelighed at corona test er dyrt og koster samfundet mange penge.

Hvis vi siger at et test koster ca. 150 danske kroner, så er det jo i virkeligheden du selv som betaler, selvom at det er “gratis”, eller? Det er os, vi danskerne som betaler i den sidste ende? Hvis ikke hvem betaler så for corona test og testning af corona. 

Faktum er i hvert fald at Danmark er et af de lande i verden, der tester mest. Det har selvfølgelig også medvirket til, at vi ikke har fået en tredje bølge. Hvilket selvfølgelig er en god ting og betyder at vi både spare penge og ikke mindst menneskeliv. 

Koster et corona test virkelig 150 kr eller er det 1.500 kroner et corona test koster?

Nogle steder kan man læse at en coronatest koster 150 kr, men på SSI’s hjemmeside står det at et coronatest koster 1568 kr. Hvad den fulde sandhed er, er ikke ligefrem at finde.. Hvis man ikke laver en ordentlig research. 

Hvis det nu så skulle være tilfældet, at et corona test koster 1.568kr så ville testning af corona i Danmark 705.600.000 kr, det er nogle vilde tal der er svære at sluge, for os alle i Danmark. 

Prisen for en PCR-test i Testcenter Danmark ligger på omkring 115 kroner enligt DR (heldigvis og ikke 1.568 kr som SSI oplyser) , mens en corona lyntest koster cirka 150 kroner.

115 kr x 500.000 danskere som bliver testet hver dag er 57.500.000 kr hver eneste dag, kun for testning.. Oveni kommer der løn til podere og alt muligt andet. 

Enligt sikre kilder siges det at det koster samfundet 75.000 at finde en enkelt corona smittet

Enligt sikre kilder siges det at det koster samfundet 75.000 at finde en enkelt corona smittet

Enligt DR kostede det omkring 440 millioner kroner at teste danskerne i ugen fra den 27. april 2020 til den 3. maj 2021. I samme periode blev der fundet 5.638 positive med covid. Det betyder, at det koster rundt regnet 75.000 at finde én enkelt smittet med corna for øjeblikket. Tallet er ikke præcist, men et cirkatal. Se mere om metoden og usikkerheder i bunden af artiklen.

Vi håber nu at du fået svar på dit spørgsmål (Hvad koster en corona test staten, danskerne og erhvervslivet) nogenlunde selvom at de er svært at sige præcis.

Du kan måske også lide

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.